“Bakan Işıkhan’ı Emekçinin Gerçekleriyle Yüzleşmeye Çağırıyoruz”

Posted by

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) 112’nci Uluslararası Çalışma Konferansı’ndaki sözleri nedeniyle eleştirdi. Taşcıer, “Türkiye’yi üçüncü dünya ülkeleriyle aynı klasmana düşüren Sayın Bakanı emekçinin gerçekleriyle yüzleşmeye çağırıyoruz” dedi.

CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Taşcıer, Cenevre’de Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) 112’nci Uluslararası Çalışma Konferansı’nda yaptığı konuşma kullandığı ifadeler nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı eleştirdi. Taşcıer yaptığı açıklamada Türkiye’nin söz konusu toplantıda çalışma yaşamının en kötü olduğu ülkeleri gösteren kara listede, Kamboçya ve Uganda gibi üçüncü dünya ülkeleriyle birlikte yer aldığına dikkat çekti.

CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) 112’nci Uluslararası Çalışma Konferansı’ndaki sözleri nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı eleştirdi. Taşcıer, Türkiye’nin bu toplantıda Kamboçya ve Uganda gibi üçüncü dünya ülkeleriyle birlikte çalışma yaşamının en kötü olduğu ülkeler arasında yer aldığını belirterek, Türkiye’deki emekçilerin gerçekleriyle yüzleşme çağrısı yaptı.

TAŞÇIER’İN ELEŞTİRİSİ

Taşçıer, Türkiye’deki çalışma yaşamının sorunlarına ve emekçilerin karşılaştığı zorluklara vurgu yaparak, Bakan Işıkhan’ın toplantıda Türkiye’deki durumu göz ardı ettiğini ifade etti.

SOSYAL DİYALOG VE GERÇEKLİK

Taşçıer, Türkiye’deki emek hayatının karşılaştığı sorunları anlatırken, Bakan Işıkhan’ın sunduğu iyimser tablonun gerçeklerle örtüşmediğini belirtti. Türkiye’de yaşanan keyfiyet, liyakatsizlik, haksız işten çıkarmalar ve diğer sorunlar, Bakan’ın açıklamalarında yer bulmadı.

KRİTİK DEĞERLENDİRME

Taşçıer, Bakan Işıkhan’ın tutumunu sert bir dille eleştirerek, Türkiye’nin emekçilerinin gerçekleriyle yüzleşme zamanının geldiğini belirtti. Bu eleştiriler, Türkiye’deki çalışma yaşamının sorunlarına ve çözümlerine daha fazla dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir